Het Fase-Gezinshuis

In ons Fase-Gezinshuis kun jij in een veilige omgeving wonen en groeien naar zelfstandigheid. Dit doe je in stappen (fases) en -binnen een aantal kaders- in je eigen tempo. Er zijn drie fases; Zoom-In, NextStep en Zoom-Out.

Zoom-In               = Help mij…
NextStep               = Leer mij…
Zoom-Out              = Ik kan…

Je komt wonen in ons gezinshuis. In dit gezinshuis wonen nog 4 andere jongeren in 2 verschillende fases, Zoom-In en NextStep. In het gezinshuis werken gezinshuis-ouders die jou begeleiden naar zelfstandigheid. Buiten het gezinshuis wonen nog 2 andere jongeren in de fase Zoom-Out. Dit is de laatste fase richting zelfstandigheid of zo zelfstandig mogelijk wonen. Deze jongeren wonen bijna volledig op zichzelf, maar krijgen nog begeleiding van de gezinshuisouders.

 

In elke fases staan een aantal leerdoelen waar je aan gaat werken. Dit kunnen dingen zijn die te maken hebben met jezelf, maar ook met je omgeving. In het begin zullen de gezinshuis-ouders dicht bij je blijven staan. In volgende fases zullen de gezinshuis-ouders steeds verder van jou af gaan staan. Je krijgt dan meer verantwoordelijkheden en je zult ook steeds zelfstandiger worden. Als je binnen je fase je doelen behaald hebt (en vast kunt houden), ben je klaar om door te stromen naar een volgende fase.  Bij het doorstromen naar een nieuwe fase horen natuurlijk nieuwe doelen en verantwoordelijkheden om nog zelfstandiger te worden.

 

 

Stel je voor dat het je niet lukt om al die doelen te behalen….wat dan? Dan kan het zijn dat jij nog niet toe bent aan deze manier van begeleiden en leren. We gaan dan samen met jou en andere belangrijke mensen kijken welke plek op dat moment het beste bij jou past , zodat je op een plek kunt wonen waar jij je fijn voelt. Dit kan in elke fase van het fasehuis zijn. Bekijk de beschrijving van alle fases!