Wie zijn wij


Wij zijn Jan en Marga Kijk in de Vegt gepassioneerde gezinshuis ouders. Ons gezin telt nu 11 kinderen waarvan vijf van onszelf. Vier van onze eigen kinderen wonen geheel zelfstandig met/zonder hun partner, 1 dochter studeert/woont in Groningen en komt af en toe in het weekend en vakanties gezellig "aanwaaien". Onze oudste dochter en haar man hebben 2 kinderen. Op dit moment hebben wij 5 gezinshuis-jongeren in de leeftijd van 15 t/m 19 jaar. Wij wonen in een ruime woning, met veel ruimte buiten, net buiten Hasselt. Wij beschikken over een grote multifunctionele ruimte die gebruikt kan worden door jongeren om hun familie te ontvangen, er kan bijv. muziek gemaakt of geluisterd worden, geknutseld of een potje pool of air hockey gespeeld worden. Ook beschikken wij over een werkschuur waar met hout gewerkt kan worden maar waar je ook aan je fiets/skelter/brommer kunt sleutelen. Daarnaast hebben wij een aantal dieren rondlopen. Momenteel zijn dat 2 honden, 3 katten, 14 kippen, 2 hanen en 7 alpaca's 

U kunt altijd informeren of er plek is, soms stroomt het zo ineens door en komt er plek vrij.

 

 

Gezinshuis ouders

 

Gezinshuis "vader" Jan is full-time aanwezig in het gezinshuis en draagt zorg voor dagelijkse zorg, praktische ondersteuning en de klusafdeling in de werkschuur. Hij ondersteund de jongeren in klussen en knutselen maar ook bij tandartsbezoek of kapper.

 

Gezinshuis "moeder" Marga is fulltime aanwezig  Zij draagt zorg voor de dagelijkse zorg, behandelcyclus, de administratie en contacten. Naast haar moederschap was zij 10 jaar sociotherapeut in de kinder/jeugdpsychiatrie. In het gezin is zij degene die de lijnen uitzet. Altijd tijd voor een kop thee en een goed gesprek op de bank of aan de tafel.

 

 

 

Gezinshuis Bombus