Wie zijn wij


Wij zijn Jan en Marga Kijk in de Vegt gepassioneerde gezinshuis ouders. Ons gezin telt nu 10 kinderen waarvan vijf van onszelf. Drie van onze eigen kinderen wonen geheel zelfstandig met hun partner en twee kinderen studeren/wonen door de week in Groningen en komen in weekend en vakanties gezellig "aanwaaien". Onze oudste dochter en haar man hebben een dochtertje. Op dit moment hebben wij 5 gezinshuis-kinderen in de leeftijd van 11, 13, 13, 15 en 17 jaar (jongens). Wij wonen in een ruime woning, met veel ruimte buiten, net buiten Hasselt. Wij beschikken over een grote multifunctionele ruimte die gebruikt kan worden door jongeren om hun familie te ontvangen, er kan bijv. muziek gemaakt of geluisterd worden, geknutseld of een potje pool of tafelvoetbal gespeeld worden. Ook beschikken wij over een werkschuur waar met hout gewerkt kan worden maar waar je ook aan je fiets/skelter/brommer kunt sleutelen. Daarnaast hebben wij een aantal dieren rondlopen. Momenteel zijn dat 1 hond, 2 katten, 5 kippen en 2 geiten. In de loop van volgend jaar hopen wij deze veestapel uit te breiden. Momenteel wordt gewerkt aan een dierenweide en onderkomen.

Met 5 plaatsingen is ons gezinshuis op dit moment vol.

 

In 2018 hopen wij 2 geschakelde appartementen te realiseren voor kamer training. Deze plekken zijn bedoeld voor jongeren uit ons gezinshuis die een intensiever traject nodig hebben om zelfstandig te worden. Zij kunnen profiteren van de nabijheid van de gezinshuisouders en de afstand door een eigen ruimte. Ze kunnen een  tussenstap maken naar (begeleid) zelfstandig wonen. 

 

Gezinshuis ouders

 

Gezinshuis "vader" Jan is full-time aanwezig in het gezinshuis en draagt zorg voor dagelijkse zorg, praktische ondersteuning en de klusafdeling in de werkschuur. Hij ondersteund de jongeren in klussen en knutselen maar ook bij tandartsbezoek of kapper.

 

Gezinshuis "moeder" Marga is fulltime aanwezig  Zij draagt zorg voor de dagelijkse zorg, behandelcyclus, de administratie en contacten. Naast haar moederschap was zij 10 jaar sociotherapeut in de kinder/jeugdpsychiatrie. In het gezin is zij degene die de lijnen uitzet. Altijd tijd voor een kop thee en een goed gesprek op de bank of aan de tafel.

 

 

 

Gezinshuis Bombus